Een rustige middag en een gezellige avond

door Ron

Vandaag, heerlijk uitgeslapen. Ik was niet van plan veel bijzonders te doen. Plus mijn voeten konden ook wel even een relax dagje gebruiken. Desondanks mijn besluit om niks te doen, kon ik het niet laten om voor de lunch even naar Varenna te gaan. Daar heb ik heerlijk op een terrasje gezeten met een bord Penne met vis uit het Comomeer. Heerlijk gegeten.

Nog wat gewandeld en genoten van het uitzicht. Om drie uur de trein terug gepakt en de rest van de middag niets meer gedaan. De laptop is ontzettend lang bezig geweest om de foto’s van één dag te uploaden. Dat schiet niet echt op. Volgend jaar toch maar een kleine externe HDD meenemen. Natuurlijk wel wat foto’s voor jullie van vanmiddag. Mijn schoenen die nat waren geworden ruiken een uur in de wind. Was ze vergeten uit de plastic te halen. Thuis maar even wassen en hopen dat ze er goed uitkomen.

Vanavond had ik natuurlijk wel wat te doen. Gezellig eten bij de mensen van wie ik het appartement huur. Om half acht kwam ik bij ze binnen. Leuke woning en de tafel in de keuken was al gedekt. De saus voor de pasta stond op het fornuis te pruttelen en rook heerlijk. Ik had een flesje rode wijn mee genomen. Vond ik wel zo netjes om wat mee te nemen. Er werden meteen glazen wijn ingeschonken en wij proosten op een goede gezondheid terwijl het kleine hondje van ze hysterisch rond rende. De sfeer was meteen super. Maar goed we kenden elkaar ondertussen natuurlijk al.

De pasta met tomatensaus was heerlijk. Op tafel stond verder nog brood met heerlijke vleeswaren. Na de hoofdmaaltijd kwam er nog een vriendin langs en we hebben heerlijk zitten kletsen met zijn allen. Zo leuk ook dat ze enkele woordjes Nederlands spreken. Het nagerecht was de grote verassing. Dat was ook het meteen het gene waarbij ik moest helpen met de vertaling. Pannenkoeken met stroop en poedersuiker. Die had één van de vorige gasten aan ze geven. Na het bij elkaar doen van de ingrediënten, bood ik aan om het te mixen en bakken. Zo gezegd zo gedaan.

Tijdens het bakken en nadat de eerste pannenkoek was gegeten kwam hij ineens met een keukenschort aanzetten. Omgedaan en verder gegaan. Ineens vroeg hij of ik het kleine schortje dat voor het echte schort hing even kon optillen. Omg, een stoffen nep lul.  😆 Eigenlijk een beetje fout maar in het moment van gezelligheid enorm grappig. Was echt super gezellig. Blij dat ik de kans heb gehad om bij zulke aardige mensen een vorkje mee te prikken.

Wel wat aan geschoten, de drank vloeide rijkelijk.  😎

 

4 reacties

Flora Ruiter 24/09/2017 - 9:53 am

Dat was dus super gezellig. Leuk Ron. Vorige jaar bij de Japanse dame en nu weer in Italië.

Reply
Ron 24/09/2017 - 10:15 am

Zeker, was heel gezellig. Leuke spontane actie. 🙂

Reply
Marleen 24/09/2017 - 1:34 pm

Natuurlijk, pannenkoeken bakken ergens in een klein Italiaans keukentje. I love it.

Reply
Ron 24/09/2017 - 1:52 pm

Hahahaha, ja dat was een aparte ervaring. Die zag ik even niet aankomen. 😀

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.