Geweldig om Naoko en haar familie weer te zien

door Ron

Kwart over tien pas opgestaan. Lekker een dagje uitslapen, sloom doen en de ochtend aan me laten voorbij gaan. Ook wel eens lekker. Rond half een eerst geluncht op Tokio station. Om vervolgens toch nog maar een keer de KitKat winkel te bezoeken. Natuurlijk heb ik mij laten verleiden om teveel voor een doosje te betalen.  Maar wie kan nou nee zeggen tegen een doosje KitKat die exclusief op Tokio Station wordt verkocht? Ik dus niet.

Ben benieuwd naar de smaken; boter, pistache-framboos, aardbei-maplesiroop, en matcha-kinako (matcha is thee, kinako geen idee).

Na een half uur hangen op spoor 7 kwam eindelijk mijn trein naar Tennõdai toe om Naoko weer te bezoeken na anderhalf jaar. Wel arriveerde ik drie kwartier eerder dan afgesproken. Beetje rondgelopen en van de zon genoten. Naoko was keurig op tijd. Voordat we naar haar huis doorreden maakten we nog even een tussenstop bij haar rijstveld. Geweldig.

Eenmaal bij haar thuis kwam haar moeder Namiko al aangelopen om mij te begroeten. Ook meteen voorgesteld aan de buurvrouw. De dames waren samen bezig in de Japanse perengaard. Naoko en ik zijn doorgelopen naar de rest van de tuin want die wilde ik graag zien omdat het vorige keer toen ik er was regende en donker was. Wat heerlijk dat ze al hun eigen groente verbouwen. Fantastisch!!!

Natuurlijk ook nog naar de perengaard gegaan. Voordat we erin liepen nog gedag gezegd tegen wat andere buren. Noako kon lekker tolken. Wow die perengaard was echt zo mooi om te zien. Wel lage boompjes voor ons Nederlanders.

Namiko liet mij de overbodige jongen peertjes afknippen en leerde me zo welke ik moest laten hangen zodat de mooiste peer ook alle kans krijgt om te groeien van het trosje peren. Ik stopte er mee toen ik per ongeluk de mooiste jonge Japanse peer afknipte. Hahaha. We hebben zo ontzettend gelachen met zijn allen. Toen ik zij tegen de dames op de foto bovenaan het verslag wel lachen toen ik de foto maakte moesten ze inderdaad lachen. Je snapt vast wel waarom wel lachen grappig was als je naar de foto kijkt. 

Na al die gezelligheid zijn Naoko en ik in de keuken even rustig een kop thee gaan drinken. Kon ik mooi meteen mijn cadeautjes geven die ik mee had waaronder tulpenbollen en van Naoko kreeg ik dit geweldige Sake glas.

Na de thee zijn Naoko haar zoon en ik bij de bevriende eigenaar van een restaurant gaan eten. Van Sashimi naar kippenhartje, maagjes, ei en meer heerlijks. Heerlijk zitten praten van luchtig naar zwaarder werk onder het genot van wat glazen bier. Heerlijk gegeten, gelachen en elkaar beter leren kennen.

Wat een geweldige gezellig dag heb ik gehad. Om kwart over elf rolde ik het appartement in Tokio weer in voor mijn laatste nacht in deze fantastische stad.  Ondertussen kwart voor één nog even snel inpakken en snel naar bed toe!

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.