Gekleurde huizen en oude boeken in Venetië

door Ron
Burano, venetië

Vanmorgen eerste even lekker ontbeten in de B&B. Daarna nog leuk zitten kletsen met de host. Bleek trouwens dat de fles drinken die ik gisteravond in de koelkast had gelegd, er voor had gezorgd dat de koelkast vannacht niet gesloten was. Ik bood nog aan de weggegooide dingen te vergoeden maar daar wilde ze niks van weten. Dat soort dingen gebeuren nou eenmaal zei ze. Dat is natuurlijk waar. Buiten scheen de zon en was de temperatuur heerlijk. Tijd om op pad te gaan.

 

Burano

Na een wandeling van ongeveer vijftien minuten kwam ik even voor tien uur aan bij de waterbus. Gelukkig net voordat hij arriveerde. Anders was het een half uur wachten. Na een lekkere vaartocht van veertig minuten kwam ik aan op het eilandje Burano. Een klein maar kleurrijk dorpje. Alle huizen zijn er geverfd in alle kleuren van de regenboog. Wat een geweldige plaats. De sfeer was er top. Al die leuke kleine straatjes en huizen langs kanalen, geweldig. De reden om de huizen te verven is ooit ontstaan om er voor te zorgen dat de vissers altijd hun dorp konden zien vanaf het water. Nu vooral leuk voor mensen zoals jij en ik. Met een uurtje heb je alles wel gezien. Tenzij je er natuurlijk nog een leuke lunch aan vastplakt. Niet gedaan, moest nog veertig minuten terugvaren en wilde nog wat andere dingen bezoeken. Heerlijk hoor zo op het water.

Niet iedereen houdt het goed bij!

 

Libreria Acqua Alta

Eenmaal aan vaste wal terug gelopen naar de hoofdstraat van het gebied en bij een bakker een heerlijk broodje met geroosterde groente en Mozzarella gehaald. Tijdens het eten doorgelopen naar een fantastische boekwinkel. Moet je echt heen gaan als je ooit in Venetië bent. Vele boeken staan er buiten opgestapeld en binnen  is het een heerlijke chaos van boeken. Boeken in een gondola, bootjes en ga zo maar door.

Geweldig. Zelfs een relax plekje in het water.

Je moet wel van natte voeten houden. Gezellig gebabbeld met verschillende mensen, waaronder iemand uit Zuid Afrika. Die wist mij te vertellen dat Zuid Afrikaans ons min of meer Oud Nederlands een uitstervende taal is. 🙁 Buiten dat slechte nieuws, was deze winkel geweldig.

 

St Marco Plein

Vanaf Libreria Acqua Alta is het maar een relatief klein stukje naar het St Marco plein. Ergens halverwege wel even een glas wijn gedronken. Zeg maar rustig drie glazen in één. Ze waren niet zuinig met inschenken. Zwalkend weer verder. Viel wel mee. St Marco vond ik echt prachtig en moest ik natuurlijk echt geweest zijn. Heb er van genoten, vreemd genoeg kan ik vaak nog meer genieten van zoiets als een rare boekwinkel. Heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het zo immens druk is op de trekpleisters. Wederom niet naar binnen gegaan. Twee uur wachten is zo lang. Als ik naar het toilet moet is het weggegaan plaats vergaan. Maar echt een waar een geweldig plein.

 

Basilica S.Maria Gloriosa Dei Frari

Ineens moest ik aan deze kerk denken. Lang geleden eens met Pim geweest en daarom moest ik er gewoon nogmaals heen. Na een flinke wandeling en het passeren van de Rialtobrug kwam ik aan bij de kerk uit mijn geheugen. Binnen had ik zoiets van, was hij echt zo groot. In mijn hoofd was het een heel klein kerkje. Niet dus. Meteen opzoek gegaan naar de Piramide, want als die er niet zo zijn was het de verkeerde kerk. Hij was er. Kan je dus nagaan hoe je geheugen dingen soms opslaat of romantiseert. Prachtige kerk, blij dat ik er nogmaals ben geweest.

Illuminatie iemand? 😉

Natuurlijk heerlijk genoten van al die leuke kleine straatjes in Venetië. Wat een heerlijke stad. Nu alleen de toeristen nog ergens anders heen. 😛

Uit Eten

Na veel wandelen en omzwervingen besloot ik ongeveer drie deuren vanaf mijn appartement te gaan eten. Op aanraden van mijn host. Oorspronkelijk zou ik in mijn voorbereiding zijn gegaan voor risotto met inktvis inkt. Dit werd even net anders en ik bestelde spaghetti met inktvis en een saus van de inkt. Verrassend lekker trouwens. Zou het zo weer bestellen. Als hoofdgerecht lekker Kabeljauw genomen. De man van het stel aan de tafel naast mij nam de inktvis ook. Had hij natuurlijk van mij afgekeken. Nadat hij het geserveerd kreeg kwam de serveerster met een soort van slabbetje en deed deze bij hem om. Waarop de man naar mij wees en zei maar hij hoefde dat net niet. Natuurlijk kon ik niet anders dan zeggen dat ik nou eenmaal een pro ben. Zijn vrouw deed nog een duit in het zakje door te zeggen dat hij gegarandeerd zou knoeien. Zo gelachen. Was super gezellig. Met verschillende mensen zitten praten, wat een leuke avond.

Eenmaal buiten had zich een redelijk lange rij voor het restaurant gevormd. Gisteren zag ik dat ook al maar dacht toen nog dat het toeval was. Op één of andere manier is dit restaurant super populair. Terecht ook het eten was heerlijk. Toch grappig omdat het toch wat uit de loop zit.

Een heerlijk dag gehad, tot morgen.

 

Meer verhalen uit Italië lezen? 

 

10 reacties

Lex 21/09/2017 - 2:34 pm

Ik geniet weer van je verhalen Ron!

Reply
Ron 21/09/2017 - 2:50 pm

Gelukkig, want er komen er nog heel wat! 😉

Reply
Marleen 21/09/2017 - 2:39 pm

Die boekwinkel! ZO KNUS! Mooie foto’s, grappige anekdotes, ik zit er weer helemaal in!!

Reply
Ron 21/09/2017 - 2:49 pm

Kijk dat is goed om te horen. Die winkel was echt zo gaaf.

Reply
Flora Ruiter 21/09/2017 - 4:41 pm

Wat is het leuk om te zien. Mooie foto’s en mooi weer. Wij genieten van je verhalen. Leuk om te lezen. Doei Ron. Mam en pap.

Reply
Ron 21/09/2017 - 5:02 pm

🙂 Mooi om te horen. Eindelijk weer wifi op vakantie zo te zien. Xxx

Reply
Flora Ruiter 23/09/2017 - 7:28 pm

Heb je lekker gegeten, bij de verhuurster. Leuk dat ze je uit heeft genodigd.

Reply
Ron 23/09/2017 - 10:59 pm

Ja, was top! hier staat het verhaal; https://yolo-solo.com/gezellige-avond/

Reply
Henny zegers 21/09/2017 - 6:55 pm

Leuk om te lezen. Veel plezier Ron.

Reply
Ron 22/09/2017 - 8:50 am

Dank je. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.