Weer geen nieuw gerecht gemaakt maar zit vol met inspiratie.

door Ron

Op de één of andere manier heb ik een week voordat ik op vakantie ga gewoon niet zo’n zin meer om te koken. Ik wordt eigenlijk gewoon te lui om te koken. Dus ja, dat is natuurlijk wel lastig als je eigenlijk elke week een nieuw recept plaatst op je blog. Helemaal niks plaatsen vond ik ook weer niks.Daarom ben ik eens gaan kijken welke gerechten ik graag wil maken in de periode na mijn vakantie in Italië. Hieronder vind je zeven gerechten die hoog op mijn verlanglijstje staan.

 

Miso Katsu

Miso Katsu is gefrituurd varkensvlees, miso saus met rijst of noedels. Ik vond dit echt een heel erg lekker simpel gerecht in Japan. Denk wel dat ik een friteuse nodig heb dus misschien moet ik die dan toch maar weer eens een keer aanschaffen. Jaren geleden weggedaan omdat ik de lucht in huis niet fijn vond na het frituren. Ook één van de redenen dat ik bijna nooit fondue.

 

Bapao

Bapao is op zijn tijd lekker met wat chilisaus erbij. Hoewel ik ze normaal gewoon bij de super haal vermoed ik toch echt dat zelfgemaakte vele malen lekkerder zijn. Natuurlijk mede omdat je zelf de vulling kunt bepalen. Misschien ook wel leuk om een keer zelf chilisaus te maken. Tevens weer een nieuwe aanschaf; een bamboe stoommandje.

 

Cheese Cake

Er moet natuurlijk ook iets zoets in mijn lijstje staan. Cheese cake is gewoon te lekker. Heb het in een grijs verleden weleens gemaakt maar om eerlijk te zijn weet ik niet eens meer of het lekker was.

 

Croissants

Klinkt natuurlijk best makkelijk maar ik moet natuurlijk het deeg maken. Volgens mij is dat trouwens best nog wel een werkje. Dat wordt oneindig lang boter met deeg vouwen.

 

Dumplings

Ik vind dumplings erg lekker. Heb er behoorlijk wat gegeten in Japan. Net zoals bij de bapao kun je de vulling helemaal naar eigen smaak maken. Kan ik meteen het pas aangeschafte stoommandje nogmaals gebruiken.

 

Hummus

Hummus staat hoog op het lijstje van mijn man. Daardoor dus ook meteen op die van mij. Wil het wel een beetje op de traditionele Israëlische manier maken. Hier moet ik nog even mijn huiswerk voor doen. Om te beginnen de documentaire over Hummus afkijken.

 

Okonomiyaki

Dit gerecht is eigenlijk een soort van pannenkoek met verschillende soorten toppings en saus. Gemaakt op een teppanyaki plaat. Super lekker.  Aangezien ik geen teppanyaki plaat heb moet ik maar eens kijken hoe ik dit ga doen. Maar ik  ga mij er zeker een keer aan wagen.

 

Deze gerechten staan allemaal hoog in mijn to do list. Welk gerecht zal ik eens als eerste maken uit dit lijstje? Of heb je liever dat ik eens iets probeer dat niet in dit lijstje staat?Laat het mij in de reacties weten.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.