Op naar Florence, terug naar de stad

door Ron

De meeste mensen hebben het vast weleens gedaan. Je wekker verkeerd instellen. Zo ook ik vannacht. In plaats van 06:30 had ik 07:30 ingevuld. Ik schrok om 07:15 wakker en sprong na het kijken op mijn telefoon verwildert uit bed. Had juist eerder op gewild om dat ik dan alles lekker rustig op mijn gemak kon doen.

Net voordat ik het hek de tuin uit opende om naar het station te gaan, zwaaide het raam open en werd ik uitgezwaaid. Wat een lief stel. Op het station werd steeds iets in het Italiaans opgeroepen. Het enige dat ik kon verstaan was Milaan. Toch maar even op de website van de trein gekeken. Daar stond de trein die ik moest hebben niet meer. De eerst volgende trein was om elf uur. Vol goede moed de trein naar Lecco ingestapt, hopend dat hij gewoon zou rijden. Eenmaal in Lecco, was mijn lichte stress gelukkig voor niks en was ik al snel op weg naar Milaan.

Met een overstap tijd in Milaan van veertig minuten had ik alle tijd om bij het juiste perron te komen. Heerlijk waren die business klas stoelen weer. Lekker groot, zacht en comfortabel. Helaas weinig uitzicht gehad door de vele tunnels op de route.

Om twaalf uur arriveerde ik in Florence, om tien minuten later bij de voordeur van het appartement te staan. Na een korte uitleg en de overhandiging van de sleutels kon mijn dag beginnen. Leuk appartement trouwens. Foto’s volgen nog. Wel jammer dat het behoorlijke regende. In de eerste instantie zonder paraplu weggegaan. vraag mij ook niet waarom. Natuurlijk was ik alweer snel terug om de paraplu op te halen.

 

Santa Maria del Fiore

Ik ben eerst naar S. Maria del Fiore gelopen. Deze ligt maar een paar minuten verwijderd van mijn appartement. Echt een prachtig gebouw. Morgen of overmorgen zal ik mijzelf eroverheen moeten zetten dat ik niet in lange rijen wil staan. Wil dit gebouw namelijk erg graag van binnen zien. Maar vandaag kon ik de rij nog lekker even negeren.

Eigenlijk voornamelijk een beetje rond geslenterd. Geen zin om meteen iets te bezoeken. Kwam door de regen denk ik. Onder andere bij dit gebouw geweest, je weet wel van de film.

Na wat omzwervingen kwam ik bij het water terecht en op deze brug zag ik een klein begin. Een begin dat wellicht uitgroeit tot dezelfde hoeveelheid als in Parijs. Er is nog een lange weg te gaan.

Één brug verder zag ik de bekendste brug van Florence liggen. Wel wat saai en grauw door het slechte weer. Zodra de zon weer schijnt krijgt de Ponte Vecchio een herkansing om beter op de foto te komen.

Uiteindelijk was ik om half vijf terug in mijn hut. Nat en moe. Ben spontaan mijn bed ingedoken, wekker gezet en lekker een klein uurtje gaan slapen. Heerlijk!

In de avond zag de S. Maria del Fiore toch nog wat meer zon voordat deze helemaal onderging. De regen die was gelukkig ook voorbij.

Daarna een leuk restaurantje opgezocht en heerlijk gegeten. Vooraf een Toscaanse tomatensoep. Was erg lekker. Vrij dik, had ook prima als pastasaus gekund. Als hoofdgerecht, een heerlijk stuk Entrecote met Parmezaan en salade. Italianen weten wel wat lekker vlees is moet ik zeggen. Hmmmm.

Morgen weer een nieuwe dag, hopelijk zonder regen, het is nu namelijk behoorlijk benauwd.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.