Lekker een stuk wezen fietsen in Matsumoto

door Ron

Vanmorgen ging de wekker al vroeg en stond ik om half zeven naast mijn bed. Lekker rustig aan gedaan voordat ik de trein van 08:09 instapte. Tijd om Kawaguchiko en Mt. Fuji echt te verlaten. Om kwart over negen arriveerde ik in Otsuki om de volgende trein te nemen naar Matsumoto. Een rit van ongeveer anderhalf uur. Terwijl ik uit het raam keek zag ik Mount Fuji nog één keer over de bergen gluren. Ik zwaaide en keek weer naar de vele moestuintjes die voorbij gleden. Wat leek het mij toch heerlijk om op zo’n mooie plek te wonen en uit je eigen tuin te kunnen eten. De gedachte aan het wellicht saaie gebeuren in die slaperig plaatsjes hielp mij weer uit de droom. Tijdens de rit ben ik wellicht een paar keer kort in slaap gevallen. Paste ik er in ieder geval tussen. Heb al zoveel Japanners een tukje zien doen in de trein.

Na het halen van mijn stations stempel voor mijn boekje mocht ik heerlijk in de brandende zon ruim een kilometer lopen met mijn zware rugtas. Het hotel heeft ook een shuttle bus maar daar kwam ik pas later achter. Het is een heerlijk hotel met een fraaie kamer. Maar dat mag ook wel het is tenslotte vier sterren. Geweldig als je een goede deal online kunt vinden.

Nadat mijn tas veilig was opgeborgen ben ik eerst naar de belangrijkste bezienswaardigheid van deze plaats gegaan. Het kasteel van Matsumoto.

Ik vind het een mooi kasteel niet te groot en prachtig zo met het water erbij. Ik ben ook naar binnen gegaan. Mijn schoenen moesten wel uit. Kreeg keurig een tas waar ik ze in kon doen. Op mijn sokjes genoten van de binnenkant. Erg mooi. Geen foto’s gemaakt was erg donker en er liepen toch steeds mensen door het beeld. Was wel erg fijn dat het niet zo heel druk was. Omdat ik toch vond dat er een foto bij moest heb ik er wel één gemaakt van een Samoerai harnas.

De tuin erom heen had vele (ik denk rododendrons) in bloei staan. Pretty!

In het park buiten het terrein vond ik deze fraaie boom.

Na het kasteel bezoek wat rondgeslenterd om uiteindelijk in een groot winkelcentrum terecht te komen. Wat rondgekeken en uiteindelijk meteen maar een hapje gegeten. Onderweg terug naar het hotel nog een tempeltje bezocht.

Daarna een fiets genomen die ik gratis mag gebruiken van het hotel. Erg fijn. Alles is hier ook behoorlijk vlak dus dat fietst natuurlijk geweldig, Heerlijk rondgereden en genoten van de omgeving plus de verkoelende wind. Was erg warm vandaag zo’n 28 graden.

Voor het avondeten nogmaals naar het kasteel gegaan om te proberen een mooi shot te krijgen met de zonsondergang. Ik ben tevreden over het resultaat.

Mijn avondeten bestond uit koude Soba noedels (hoort zo in dit geval) een dipsaus en tempura. Erg lekker. Tevens kreeg ik er verse wasabi bij die ik zelf moest raspen om samen met de noedels te eten. Ik moet zeggen dat ik echte wasabi lekkerder vindt dan die nep wasabi die je in Nederland krijgt/koopt. Nog een ijsje gehaald als toetje voor op de kamer. Zo kwam deze dag weer ten einde.

Het was een heerlijke relax dag. Tenminste ik vond het een rustig dagje. Daar denken jullie wellicht anders over…..

 

4 reacties

Marieke Balsters 15/05/2018 - 7:31 pm

Weer even lekker bijgelezen vanaf 10-5. We waren zelf een weekend naar Friesland, ook mooi ??
Nu al een mooie reis hè en mount fuji prachtig!
Dikke ??

Reply
Ron 16/05/2018 - 2:23 pm

Super reis!!! Ja hoorde al dat jullie naar Friesland waren. Blij te horen dat het leuk was. Ja Mt. Fuji was erg mooi.

Reply
Hennie Stoop 18/05/2018 - 11:29 am

Hoi Ron, wat een mooie foto’s we genieten mee met je !!!;

Reply
Ron 18/05/2018 - 4:37 pm

Blij te horen dat jullie mee genieten. Er komt nog meer…. 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.