Eten en koken bij iemand in Italië, gezellig!

door Ron

Na een geslaagde ontmoeting in Japan, waarbij ik bij Naoko thuis kwam om samen met haar en haar gezin te eten en koken, wilde ik graag weer zoiets doen. Dit keer in Italië waar ik over een maand heen ga. Het duurde even voordat ik iets kon vinden waarbij dat te regelen valt. Het systeem is wel anders dan via Nagomi Visit. Daarbij kon iemand aan de hand van je profiel zeggen dat lijkt me leuk waarna jijzelf weer iemand uit die reacties kon kiezen. Dit voelt wat commerciëler, maar dat is wat mij betreft geen probleem.

 

With Locals

Dat is de naam van de website waar ik op terecht ben gekomen en ik moet zeggen dat als je wat in Rome of Milaan zoekt dan kun je daar beslist wat vinden. Je kunt iemand vinden bij wie je thuis komt om te koken en eten maar je kunt er ook bevoorbeeld dingen vinden zoals tours. Heb wel één tour gezien die mij interresant lijkt en voor dertig euro kan ik er ook niet echt failliet aan gaan. Het is een privétour van tweeëneenhalf uur die mij erg leuk lijkt om te doen. Misschien dat ik die ook nog maar moet boeken. Maar waar ik voor ging hadden ze ook! Koken en eten bij iemand thuis. Geboekt! Het enige wat nu nog rest is dat de host aangeeft dat het dan ook daadwerkelijk mogelijk is. Ik ga er vanuit dat het gewoon gaat lukken. Zo niet, nou ja dan zoek ik gewoon even verder 🙂

Op het programma staat naast zelf pasta maken en koken natuurlijk ook ander heerlijk eten. Het menu bestaat uit viergangen:

  1. Voorgerecht, geen idee wat.
  2. Bruschetta
  3. Zelfgemaakte pasta met een keuze uit zeven verschillende sauzen. Ga ervanuit dat ik van te voren even moet aangeven welke saus ik wil.
  4. Ciambelle, een soort Italiaanse donut. Tenminste daar lijkt het op.

Voor deze belevenis betaal ik veertig Euro. Ook even gekeken wat je dan bijvoorbeeld met vier personen kwijt bent. Dat kwam uit op €34,- per persoon dus wel iets goedkoper en om eerlijk te zijn vind ik €135,- voor vier man niet schokkend om eens een keer wat anders te doen dan uit eten. Ik ben benieuwd, lijkt mij in ieder geval erg leuk.

Naast de vorige website ben ik er nog één tegen gekomen; mealsharing. Het is daar voornamelijk gewoon gezellig een hapje mee eten en dus niet samen koken zoals ik nu geboekt heb. Denk ook dat het niet drie uur zal duren zoals het samen koken. Dat hoeft ook helemaal niet want ook de ervaring om bij iemand te gaan eten is natuurlijk al super leuk. Misschien boek ik daar ook nog wel iets als het zo uitkomt. Mocht alles doorgaan zoals gepland kom ik er later zeker op terug.

Nog één maand en dan neem ik de trein naar het zuiden. Heerlijk!

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.