Wat te eten en bezichtigen tijdens mij rondreis Italië

door Ron

Also available in: English

Langzaam aan komt mijn rondreis door Italië dichterbij. Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Waar ik ook ontzettend veel zin in heb is het Italiaanse eten. Voor deze post heb ik het internet afgezocht naar lokale gerechten in elke plaats die ik bezoek tijdens mijn reis door Italië. Deze gerechten staan hoog op mijn must eat lijstje. Maar ook een bezienswaardigheid die ik perse gezien wil hebben. Net zoals ik deed voordat ik naar Japan ging.

 

Venetië 

Italië, venetiëRisotto nero

een traditioneel gerecht uit Venetië gemaakt met zoals je waarschijnlijk al kon raden risotto rijst. De rijst wordt gekleurd met de inkt van de inktvis die ook door het gerecht heen gaat. De smaak van de zee. Wel iets om rekening mee te houden is het feit dat je tanden er ook wat kleur van krijgen. Misschien beter om het in de avond te eten of een tandenborstel mee te nemen naar het restaurant. 

The Flooded Crypt of San Zaccaria

Deze grafkelder is te vinden in de kerk San Zaccaria en zover ik heb kunnen vinden is deze grafkelder bij de meeste mensen niet bekend en alleen daarom wil ik hem al bezoeken. Ook omdat een grafkelder op zich al iets spannends heeft maar natuurlijk voornamelijk omdat hij ondergelopen is. Hopelijk is hij nog steeds toegankelijk maar voornamelijk nog steeds ondergelopen. 

 

Comomeer

Italië, comomeerMissoltini

Is een typisch gerecht gegeten in het gebied rondom het Comomeer. Het visje, de Agoni (elft) wordt in mei gevangen en gedroogd in de zon. Het wordt in een bak gedaan, bedekt met laurierbladeren en afgesloten met een zware houten deksel voor enkele maanden. Ze worden licht gegrild gegeten met olijfolie, azijn, geroosterde polenta en rode wijn. 

Mooie plaatsjes

Het Comomeer bezoek je natuurlijk om de kleine plaatsjes te bekijken zoals het Bellagio en niet te vergeten heerlijk wandelen en genieten van de natuur. Gewoon even weg uit de drukte van de grote steden. Lekker op adem komen. 

 

Florence

Italië, florenceTrippa & Lampredotto

Twee street food gerechten in Florence die overal gemaakt worden. Lampredotto en Trippa, worden beiden gemaakt van de maag van een koe. Het is nog even de vraag of ik zo avontuurlijk ben want ben geen groot fan van orgaanvlees. We zullen zien of ik avontuurlijk genoeg ben voor één van deze twee gerechten. 

Verdwalen

Aangezien ik al een keer in Florence ben geweest is mijn grote bezienswaardigheidsplan om gewoon lekker een beetje te verdwalen in de stad. Een fantastische manier om wat anders van de stad te zien dan de standaard toeristische trekpleisters. Google maps brengt mij uiteindelijk wel weer terug naar het appartement en anders is er vast wel een taxi te vinden.  

 

Rome

ItaliëEten bij iemand thuis

Na mijn geweldige ervaring in Japan met Nagomi Visit heb ik de smaak te pakken. Daarom heb ik besloten samen met iemand te gaan koken en eten in Rome. Ik ben benieuwd of het net zo goed bevalt als mijn Japan ervaring. Goede zin en enthousiasme zorgen er over het algemeen voor dat het allemaal goed komt. 

Het Aventine Sleutelgat

Ver van het massatoerisme vandaan is er een deur met een sleutelgat. Hierdoor heb je een prachtige afgebakend beeld van het Vaticaan door het sleutelgat. Je kan in ieder geval niet zeggen dat het een standaard uitzicht is. Dat is dan ook de reden dat ik van plan ben langs te gaan. 

 

La Spezia (Cinque Terre)

ItaliëFarinata

Een knapperige Italiaanse pannenkoek gemaakt van kikkererwtenmeel, water, zout en olijfolie. Het is een lokale specialiteit van de regio en schijnt het lekkerst te zijn als hij warm is. De meeste italianen eten hem met uien of kaas erop. Maar er zijn natuurlijk ook andere toppings mogelijk zoals bijvoorbeeld pesto. Misschien ook nog een paar glaasjes Limoncello uit de regio.

Cinque Terre

Dit is natuurlijk waar je ervoor heengaat, de mooie dorpjes langs de kustlijn van Cinque Terre. Je kunt alle plaatsjes lopend aandoen. Schijnt best een pittige wandeling te zijn trouwens. Of je neemt natuurlijk gewoon de trein van de ene naar de andere plaats. Dat is waarschijnlijk wat ik ga doen, maar goed misschien ben ik eens hyperactief en besluit ik te wandelen. Natuurlijk kun je ook een beetje van beide doen. 

 

Milaan

ItaliëRisotto alla Milanese

De naam zegt het al, een risotto uit Milaan. De risotto wordt gekookt in vijf verschillende bouillons en is daardoor dus al rijk van smaak. Waar de meeste risotto’s ook kaas als ingrediënt hebben is dat bij deze risotto boter. Hij wordt vervolgens op smaak gebracht en gekleurd met Saffraan. 

Duomo di Milano

Het middelpunt van deze stad is de gotische kathedraal Duomo di Milano. Natuurlijk onwijs toeristisch maar ik wil hem toch gezien hebben. Het is de op twee na grootste kathedraal van Europa en alleen daarom al een must see. Ben ook maar kort in Milaan dus moet deze highlight gewoon meenemen.

 

Naast de dingen die ik graag wil zien en eten dat ik geprobeerd wil hebben blijft er genoeg over om gewoon in Italië te ontdekken. Is het al september? 

 

Weleens in één van deze plaatsen in Italië geweest? Laat je tips voor mij hieronder achter.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.