Eten bij een lokale familie in Japan.

door Ron

Also available in: English

Vannacht om 4 uur wakker geworden, opgestaan en naar mijn telefoon toe gelopen. Geen wekker en het was dus pas vier uur. Blijkbaar had ik dus gedroomd dat de wekker afging. Snel weer mijn bed ingedoken om  net voor de echte wekker wakker te worden en eruit gegaan. Wat baalde ik ongelooflijk toen ik opstond, het botje achter op mijn linker hiel deed ongelooflijk pijn. Hoopte dat het warme water van de douche zou helpen maar helaas.  Om negen uur toch de deur uitgegaan.

Tsukiji vismarkt

Zoals ik zei mijn hiel was dus behoorlijk pijnlijk. Daardoor liep ik dus als een hobbelpaard naar de metro en zo ook over de Tsukiji Vismarkt. Hoewel dit de pret wel behoorlijk drukte, besloot ik mijzelf niet te laten kisten.  Eerst een beetje rond gehobbeld letterlijk en figuurlijk om vervolgens in de rij te gaan staan bij één van de vele visrestaurantje op het terrein. Wat een drukte. Duurde ongeveer een minuut of vijftien voordat ik naar binnen kon niet heel erg lang dus.

vismarkt1

Eenmaal binnen de luxe sushi schaal besteld, lunch en ontbijt in één zullen we maar zeggen. Voor ongeveer 20 á 25 euro. Was heerlijk op één stukje na de sushi linksonder. Heb hem wel opgegeten maar weggespoeld met de groene thee en misosoep die ik erbij had. Was een vage sushi bitter of zo ik weet niet maar niet lekker. De rest gelukkig wel.

vismarkt2

Met een gevulde maag de markt verder opgelopen. Het is echt enorm. Overal rijden er kleine karretjes rond en je moet echt goed opletten niet aangereden te worden. Ook wel leuk hier nu nog even te zijn aangezien de markt binnenkort naar een andere locatie gaat verhuizen. Rond gelopen en alle indrukken opgenomen.

vismarkt5vismarkt3vismarkt4

Balen

Na een klein uurtje besloot ik toch maar terug naar het appartement te gaan. Mijn hiel begon meer pijn te doen. Ongelooflijk balen natuurlijk want had gewoon geen andere keuze dan mijn voet te laten rusten. Wat een ongelooflijke klote timing. Ik moet zeggen dat ik toch even wat down was omdat ik er gewoon zo van baalde. Hielp ook niet dat iedereen die ik zou willen bellen op één oor in bed lag natuurlijk. Dus maar even zitten whatsappen met Naoko. Nu vragen jullie je natuurlijk af wie Naoko is. Zou zeggen lees verder 😛  

Na een paar uur in het appartement en een paracetamol leek iets beter te gaan, ik besloot toch maar in het appartement te blijven tot een uur of vier. Buiten dat het regende toch dus ach misschien ook wel even best zo. Om vier uur moest ik stilletjes aan weg om naar het station te gaan om per trein naar Tennoudai af te reizen.

Eten bij een Japanse familie

Naar Tokio station toe komen was makkelijk, daarna begon de tocht naar het juiste perron. Aangezien ik nog niet eerder in Japan vanaf een groot treinstation was vertrokken moest ik even goed zoeken. Hielp niet mee dat het zo druk was, uiteraard mijn weg gevonden en al snel zat ik in de trein richting Tennoudai. het eerste half uur moest ik staan, Hoewel mijn voet iets beter aanvoelde was hij alles behalve goed en was dus blij dat ik de laatste 25 minuten kon zitten. Was toch wel een beetje zenuwachtig wat als het niet zou klikken. Eenmaal gearriveerd tegen 18:00 stond Naoko me al op te wachten op het station. Zat had een papiertje met mijn naam erop maar voordat ze hem omhoog deed hadden we elkaar al herkend. Krijg je als je zo af en toe berichten naar elkaar stuurt de afgelopen weken. Het regende nog steeds en we liepen vlot naar haar auto en voordat ik wist parkeerden we alweer bij haar thuis. 

familie4

Nadat ik mijn schoenen uit had en haar moeder en zoon had begroet vroegen ze meteen waar mijn voet nou pijn deed. Na het aanwijzen mocht ik even rondkijken voordat ik aan de bak moest in de keuken om gezamenlijk sushi te maken. Oma (Namiko) stond nog wat te kokkerellen bij het gasfornuis en ik en Naoko haar zoontje gingen aan de bak met sushi. 😀

familie1

Nadat alles klaar was en de tafel gedekt ging ik samen met Naoko aan tafel haar andere zoon een echte puber kwam nog even binnen en begroette mij ook met gepaste puberale tegenzin. 😛 Wij zijn samen begonnen met eten, oma was nog even in de keuken bezig en voegde zich iets later bij ons. Super gezellig.

familie2

Er was echt van alles. Uiteraard sushi maar ook tempura met garnalen, groente, vlees, paddenstoelen. Tevens een soort koekjes gemaakt van een wortelknol, beetje zoetig lekker. Aardappelsalade en lekker gestoofd varkensvlees met komkommer en een sesamdressing. Ze hadden echt uitgepakt en alles was heerlijk. Ik had aan het begin al een blik met stroopwafels gegeven en ik kreeg in de eerste instantie een doos verband dat ze voor me had gekocht voor mijn zere hiel. Zo lief. Daarna nog een doek met uilen erop gekregen voor goed geluk. Ze gaf tevens aan dat het goed geluk ook voor Pim was bedoeld. Ook wilde ze weten hoe het met hem was. Zo attent en lief. 

familie5

Daar gaan we dus een mooi plekje voor zoeken. Wat heb ik het super gezellig gehad. Oma wilde ook veel weten en zeggen en dochterlief speelde dus ook nog tolk. Tegen half 10 was het tijd om de trein te pakken. Tenslotte toch weer bijna anderhalf uur terug reizen naar het appartement. 

familie3

Mocht ik ooit weer Tokio aan doen, dan is de afspraak dat ik overdag kom zodat ik ook de groentetuin enzovoorts kan zien, was al donker. Een echte aanrader dit. Helaas heb ik op mijn laptop de website naam niet. Maar zodra ik weer thuis ben zal ik er een blogpost over doen. 

Tot morgen maar weer 🙂

15 reacties

Pim 28/10/2016 - 5:42 pm

Dag schat, ondanks je hielen wel weer een fantastische dag. ik merk dat ik best een beetje jaloers ben, meer dan vorig jaar. ook wel logisch want ik ben zelf natuurlijk nog nooit in Japan geweest. het eten bij je nieuwe Japanse famile zag er zo lekker uit en ik kan me door de foto’s heel goed voorstellen dat het heel gezellig was 🙂 Probeer dat maar eens aan een Japanner uit te leggen dat het gezellig is, hahahahaha. Heel lief ook dat voor mij totaal onbekende mensen in Japan vragen hoe het met mij gaat. Ik hoop dat je hiel morgen een stuk beter gaat! Voor nu welterusten en ik spreek je, voor jou, morgenmiddag weer. Xxx

Reply
Pim 28/10/2016 - 5:45 pm

Ps. het woordenboek maakte er hielen van. ik weet dat het gelukkig maar een opstandige hiel is. Vergat nog te zeggen dat ik ook blij ben met de uilendoek, dat ie ons maar een hoop geluk mag brengen 🙂 Xxx

Reply
Ron 28/10/2016 - 5:57 pm

Ik snap dat je iets wat jaloers bent zou ik zijn. Daarom heb ik denk een zere hiel om eventjes een beetje met je mee te lijden 😛 Inderdaad laten we het op 1 hiel houden. Vind ik meer dan genoeg. De doek is met zoveel liefde gegeven en gekozen dat het zeker zijn uiterste best zal doen om ons geluk te geven. Xoxoxox

Reply
Thomas Van Lingen 28/10/2016 - 6:39 pm

WoW wat leuk zeg! Bij een familie thuis sushi maken. (Jaloers) leg haar de volgende keer maar mooi in de watten!

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:10 am

Zal ik doen maar ja wanneer dat is 🙂

Reply
Mama 28/10/2016 - 6:43 pm

Ron wat ontzettend leuk, wat je gedaan heb eten bij een Fam. In Japan. Een mooie ervaring. Hoe gaat het met je hiel. Weer heel leuk om het te lezen. Mama.

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:11 am

Hiel gaat al een stuk beter gelukkig. Zeker een fantastische ervaring.

Reply
moeke ineke 28/10/2016 - 6:57 pm

lief schoonkind est ben ok dank zij jou heerlijk op reis em nog wel zover weg on.Japan,en zelfs kom ik mee aan schuiven bij de lieve fam waar je sushi leerde maken..,en dan de uilendoek zo ontroerend lief dat deze doek gekoppelt werd aan pim en het geluk …dat jullie goed kunnen gebruiken,liefs moeke

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:12 am

Ben blij dat je ervan geniet. Voorlopig reis je nog even mee.

Reply
Iris 28/10/2016 - 7:27 pm

Nou, ik ben ook een beetje jaloers hoor! Wat gaaf zeg dat je bij die familie thuis hebt kunnen koken en eten. Ziet er echt heerlijk uit! Heel veel sterkte met je hiel. Een nachtje slapen doet vast wonderen. X Iris

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:13 am

Eén nachtje je niet maar zo te voelen 2 wel 🙂 Het was zeker heel gaaf.

Reply
MK 29/10/2016 - 4:56 pm

Haha! Hoe kwam je daar nu weer terecht?? Zag er heel leuk uit! En die uilendoek is fantastisch! X

Reply
Ron 30/10/2016 - 6:14 am

Die uilendoek is geweldig, na de vakantie zal ik er nog een post over doen. Heb de website even niet bij de hand.

Reply
hennie 30/10/2016 - 6:36 pm

wat een gezellige familie je hebt het gelukkig goed getroffen,hopelijk gat het nu wat beter met je hiel.

hennie

Reply
Ron 01/11/2016 - 3:03 pm

Hiel is een stuk beter, gun hem af en toe wat extra rust. Die familie was geweldig.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.