Heerlijk drie weken Italië, mijn reisplan ligt klaar

door Ron
3 weken italië

Also available in: English

Heerlijk drie weken Italië, ik heb er zin in. Ondertussen alweer lekker druk geweest met het plannen van een reisroute door het land van de pasta, pizza en wijn. Hmmm, nu al zin in al die fantastische gerechten. Duurt nog even, maar voordat ik het weet zal ik de trein instappen richting München om daar de nachttrein te nemen naar mijn eerste bestemming. Nou ja als je er letterlijk over denkt dan is München de eerste bestemming.  Ben daar maar vier uurtjes of zoiets, dus telt niet mee.

 

Venetië

Venetie drie weken italië

Vanaf München neem ik de nachttrein naar Venetië. Nog nooit met een nachttrein geweest, ik denk dat het gewoon leuk is om een keer te doen. Buiten dat heb ik geen haast en geen zin om te vliegen. Verwacht wel een beetje vergane glorie in de nachttrein maar dat maakt het ook wel weer leuk. Gelukkig heeft de trein wel een eenpersoons coupe met eigen toilet, die is voor mij. Zo ver ik kon zien arriveer ik dan om een uur of negen in de ochtend in Venetië waar ik dan twee volle dagen heb om alles op mijn gemak te bezoeken. Vanaf daar zal ik dan op de derde dag doorreizen naar het

 

Comomeer

comomeer drie weken italië

Dit meer ligt ongeveer een uur vanaf Milaan richting het noorden. Qua reistijd ook niet slecht; vier uur treinen. Rondom het meer bevinden zich verschillende leuke plaatsjes om te bezoeken en je kunt er heerlijk van de natuur genieten. Ik denk zelf dat ik het plaatsje Bellagio (niet te verwarren met het hotel Bellagio in Las Vegas) ga verblijven. Dit ligt ideaal tegen het meer aan en op die manier kan ik met de pont makkelijk alle kanten op met een kortere reistijd. Hier verwacht ik twee en een halve dag te verblijven. Even lekker onthaasten voordat ik mijzelf in de drukte stort van

 

Florence

Florence drie weken italiëAlhoewel ik al eens in Florence ben geweest met mijn man net zoals Venetië, bezoek ik deze plaatsen toch nogmaals omdat het alweer zo lang geleden is en ik er graag nog eens doorheen wil wandelen. Met vier en een half uur reizen ben ik er vlot en heb ik alle tijd om deze plaats te bezoeken in de twee en een halve dag dat ik er ben. Wellicht dat ik nog één ochtendje op neer rij naar de toren van Pisa als ik daar zin in heb. Vanaf Florence is het tenslotte maar een ritje van vijftig minuten en voor Pisa zelf heb je naar wat ik mij herinner aan twee uur voldoende. Kan ik mooi op tijd terug zijn in Florence voor de lunch. De volgende bestemming kan ik natuurlijk niet overslaan.

 

Rome

Rome drie weken italië

Als je naar Italië gaat hoort Rome er dus wel een beetje bij. Natuurlijk meer dan genoeg te doen. Ik denk dat ik de vijf dagen dat ik daar ben zonder moeite weet te vullen. Op de aankomstdag en de dag daarop lekker Rome verkennen om dan in het midden van het verblijf een tripje naar Pompeii maken. Heb ik altijd al een keertje willen zien, kan ik ook meteen de Vesuvius zien, hopelijk houdt hij zich rustig. Daarna nog twee dagen in Rome cultuur snuiven, eten, drinken en uitslapen. Dan zitten er alweer twee weken van de drie weken Italië op en zal ik mijn pad vervolgen naar.

 

La Spezia

drie weken italiëHet plaatsje ligt ideaal om de plek te bezoeken die ik graag wil zien. Het prachtige natuurpark Cinque Terre een prachtige kuststrook met vijf mooie dorpjes die allemaal te bereiken zijn met de trein of natuurlijk wandelend. Hopelijk dit jaar zonder hobbelvoet zoals in Japan. Ga er natuurlijk vanuit dat mijn voetjes zich fantastisch gedragen dit keer. Ik ben van plan om er twee á drie dagen te verblijven en weer even tot rust te komen na de drukte van Rome. Daarna weer langzaam richting huis via

 

Milaan

drie weken italië 1

Voor Milaan trek ik wat minder tijd uit. Deze stad trekt mij wat minder maar laat mij graag verrassen en ligt tevens fantastisch op de route richting het prachtige Amsterdam. Misschien gebruik ik alleen de aankomstdag voor Milaan en doe dan de highlights. De tweede dag ga ik misschien wel een dagje naar het Gardameer en geniet daar nog wat meer van de natuur. Vanaf Milaan pak ik de trein naar.

 

Frankfurt

Frankfurt drie weken italië

In Frankfurt heb ik dan één volledige dag om de stad te bezichtigen. Geen idee of dit voldoende is maar waarschijnlijk niet. Het zorgt er in ieder geval voor dat ik op een relaxte manier terug naar huis ga. Ik ben benieuwd wat ik van deze stad ga vinden. Heb nog geen idee wat er te gaan zien en doen.

 


 

Meer lezen over mijn reis naar Italië: treinreis Italië

 

Zelf weleens in Italië geweest? Is er een plaats die ik echt moet bezoeken tijdens mijn drie weken Italië trip. Laat het hieronder aan mij weten.

 

2 reacties

H. Zegers 07/05/2017 - 12:00 pm

Nou Ron, je gaat een prachtige reis maken. Het reizen met de slaaptrein zal je beslist bevallen. Een paar jaar geleden hebben mijn man en ik met de autoslaaptrein gereisd. Die ging toen naar Alessandria en van daaruit gingen we naar mijn broer die aan het Meer van Trassineno woont. Heerlijk. En wat ik ook leuk vond….’s avonds komt de steward je bed in orde maken en geeft je een nachtzoen! ???. Ik ga je volgen hoor! Groetjes, ook aan Pim.

Reply
Ron 07/05/2017 - 3:47 pm

Fijn om te horen dat de nachttrein goed bevallen is. Ik heb er zin in, zeker omdat ik nu hoor dat een knappe steward mij een nachtzoen komt geven. 😉 Leuk dat je mij gaat volgen. Heb de groetjes gedaan aan Pim.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.