Dag 20 – Een dag in Harwich.

door Ron

Het is zover mijn laatste vakantiedag van deze trip. Zoals bijna altijd met laatste vakantiedagen is het een beetje een verloren dag. De kans dat ik mijn tas kwijt kan voor de dag, zal ik niet veel kans op succes hebben ben ik bang. Het duurde niet lang voordat ik op Liverpool station stond, wachtend op de trein. Na een treinrit van een uur waar ik prima in een privé hoekje zat, overgestapt voor het laatste stuk met de trein. Eenmaal in Harwich town, wist ik snel dat hier niet heel veel te beleven viel. Na een tijdje aan de kade te hebben gezeten kijkend naar de bootjes op het water een tentje op gezocht om wat te gaan lunchen. Fish and chips had het nog niet gehad dus ja. Moet zeggen dat ik het een saaie hap vond, niks bijzonders hoef ik voorlopig niet meer, maar was leuk vanwege de locatie. Nog gevraagd of het mogelijk was mijn tas daar te stallen, maar zoals verwacht kon dat niet. Dus tas weer op mijn rug gehesen en betaald met mijn laatste ponden. Wat moest ik gaan doen. Dus beetje zitten in appen. Met Biljana waarbij onze fantasie de overhand nam en er een kort verhaaltje ontstond. Die hier nu volgt maar waarschijnlijk alleen leuk is voor ons tweeën.

(Dutch tourist wakes up sleepy village. And for whatever reason it became a party. The party went on till deep in the night, everybody was sad when the Dutch toerist was leaving with the ferry. But they decided to honour him with a statue and once a year they would celebrate the dutch tourist festival. Awaiting his return one day, ending the festival with fireworks for him to find his way back there).

Op dat moment was het grappig en zat ik met de slappe lach in het verlaten dorp als een idioot te lachen op een bankje aan het water. Plus anders vergeet ik het rare verhaaltje. Maar goed kon natuurlijk ook niet tot zes uur op dat bankje blijven. Tas weer op de rug en ruim een uur gewandeld, slechts enkele mensen tegen gekomen onderweg. Stuk langs de kust gelopen en meteen Geotagging gedaan twee van de drie gevonden. Nou ja derde lag op een terrein van een fort en had nog maar één pond dus kon de entree van drie pond niet betalen. Hahahahaha. Onderweg was ik een klein theehuisje tegenkomen zag er knus uit dus na de wandeling deze weer opgezocht en het lage gangetje doorgegaan. Tenminste dat was het plan, een grote hond stond ineens aan de ander kant van de gang luid naar mij te blaffen. Daar wordt ik dus niet gelukkig van aangezien ik het niet zo erg op honden heb zeker geen vreemde honden en al helemaal geen grote. Gelukkig kwam de eigenaresse aangesneld en heb die hond daarna niet meer gezien. Lekker een kop thee met een scone en clothed cream genomen. Ondertussen sloeg de klok half vier en zoals je begrijpt is de dag alles behalve om. Maar ondanks dat dit rare plaatsje saai is heb ik mijzelf vooralsnog best vermaakt. Uiteindelijk na de thee weer op mijnondertussen vaste bankje beland, maar die verliet ik ook weer redelijk snel. Want om nu in de regen te gaan zitten leek mij ook niks.

Dus een kroegje opgezocht en daar neergestreken. Even alleen gezeten, maar goed dan wil je ineens een peuk terwijl het buiten met bakken tegelijk naar beneden komt. Dus dan ga je gezellig onder het afdakje staan waar een stelletje zat. Dan duurt het niet lang voordat je ook je bier erheen verhuist. Super gezellig zitten praten, en vreselijk gelachen. Elke keer als er een bekende voorbij kwam van mijn nieuwe vrienden 😛 werd ik meteen voorgesteld. Mijn tas uiteindelijk ook verhuisd en zo werd het een super gezellige middag. Natuurlijk ook een rondje gegeven aan ze. Dacht na bijna twee uur moet maar eens gaan, maar ja kreeg een biertje dus wat doe je dan, dan blijf je. Jeetje baalde dat ik weg moest. :(. Ze wilde mijn nummer nog zodat als ze een keer in Amsterdam zouden zijn dan lieten ze het weten. Lijkt me super gezellig :). Eenmaal op het station kwam de trein al spoedig en was snel op weg naar de boot. Pas na 3 kwartier begon het boarden. Ongelooflijke honger ondertussen, baalde er van dat ik niet wat langer in de kroeg was gebleven. Want het eten daar zag er heerlijk uit. Maar goed de hamburger en salade die ik hier had viel ook niet tegen. Mijn kamer is keurig met een groot raam. Nu nog wat hangen, een drankje doen en dan als we eenmaal varen zo rond een uur of half twaalf mijn nestje opzoeken of half één Nederlandse tijd. Zo komt er aan al het moois van deze vakantie weer een einde, maar een leuke dag gehad tegen alle verwachtingen in. Straks weer samen met mijn wederhelft en de twee draken,ook weer heerlijk. En lekker zelf gemaakte pot yummie.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.