Dag 19 – Londen uit, Oxford in.

door Ron

Begint een gewoonte worden dat ik voor de wekker wakker ben. Voor Pim zou het fijn zijn als dat thuis zo verder gaat, helaas verwacht ik van niet. Sorry schat. Voordat ik met mijn ticket de trein in kon een stukje met metro gegaan vier pond tachtig betaald voor drie haltes. En ja er is een Oyster kaart te krijgen waarmee je goedkoper reist maar goed had de metro niet eerder nodig dan vandaag en ga morgen weg. Naar mijn mening is het gewoon toeristen uitknijpen, niet erg vriendelijk naar toeristen toe. Ik vind een toeslag op een kaartje niet erg, zolang het in het normale blijft. Maar goed laat het hier verder bij, anders blijf ik er op terug komen. Na mijn metro ritje over gegaan op de trein naar Oxford. Enige vervelende was dat het tot tien minuten voor vertrek duurde totdat het perron bekend was. Ik moest namelijk eerst iemand aanschieten om mijn interrailticket te laten zien, anders kon ik namelijk niet door de poortjes. Maar goed, hoewel we wel op de NS afgeven zo slecht is het allemaal niet rijden meestal op tijd en perrons zijn vooraf bekend. De treinreis naar Oxford liep voorspoedig kwamen vijf minuutjes te laat aan, maar who cares. Na een klein stukje gelopen te hebben werd mijn aandacht getrokken door een heuvel. Denk daar ga ik op klimmen, dat deed ik ook voor een pond :/ nou ja was niet zo bijzonder had gehoopt op een leuk uitzicht maar dat bleef uit. Dat was een pond well spend. Hmmmm klinkt wat zuur tot nu toe maar had het prima naar mijn zin :). Na de heuvel de stad ingelopen.

Wat een leuke plaats gemoedelijk en mooie gebouwen. Na wat lopen en foto’s maken als een Japanse toerist belande ik bij puur toeval bij de Bodleian Library. Ik wilde een kaartje voor de audio tour waarop de dame achter de balie mij aangaf dat de bibliotheek alleen met de rondleiding was. Aangezien ik gek ben op oude bibliotheken kon ik dat niet aan mij voorbij laten gaan en betaalde de zeven pond. Nog drie kwartier voordat het één uur zo zijn. Bij een kroeg om de hoek een flink biertje genomen maar goed dat ik al een stok broodje met tonijnsalade had gegeten terwijl ik vanaf Oxford station liep. Na het biertje even de blaas geleegd. Vond het zo raar dat alle kranen open stonden op het toilet, en ook verspilling van water dus heb ze dicht gedraaid. Toen ik wegliep zag ik een man bezig met iets in de vloer. Ja het muntje viel, daarom stonden ze waarschijnlijk open. Ben zonder iets te zeggen door gelopen, mijn gedachte was komt er wel achter :P.

Eenmaal weer terug bij de bibliotheek naar binnen gegaan. De rondleiding was erg interessant, de aankomsthal was erg fraai, hoewel ze veel over de verschillende ruimtes vertelde en ik dat ook erg interessant vond kon ik niet wachten daadwerkelijk de oude bieb in te gaan. Eindelijk gingen we de trappen op om de eeuwen oude bieb te bekijken. De geur van oude boeken als je binnenkomt heerlijk. Helaas mochten we daar geen foto’s maken 🙁 en tassen moesten in een kist beneden die op slot ging. Maar geweldig. Ze vertelde over de verschillende bibliotheken in Oxford in één zo’n dertig kilometer buiten Oxford liggen ruim elf miljoen boeken. Jeetje wat een aantal. Daarna mijn pad vervolgd, zonder een kaart gewoon wat rond gelopen. Ik had wel trek ondertussen en kwam een leuk tentje tegen wat volgens mij voornamelijk door de locale bevolking werd bezocht. Een heel klein zaakje met heerlijke broodjes. Na op een kleine stenen verhoging mijn broodje te hebben opgegeten door gelopen zonder duidelijke richting.

Toen ik Magdalen College University of Oxford passeerde dacht ik nee ga er niet in. Liep door enkwam weer terug, ging er toch wel in. De juiste keuze wat een mooi terrein en wat een enorm park erbij. Tja als je dat zo ziet dan wil je wel studeren. Prachtig je dompelt je een beetje onder in de Harry Potter wereld qua gebouwen bibliotheken en terreinen. Na een heerlijke wandeling over het terrein en doorhet park liep het alweer tegen vier uur. Hoewel ik hier mijn avondeten wilde doen, dachten mijn voeten daar anders over. Dus terug gehobbeld naar het station en nog nipt de trein van 16:31 kunnen pakken. Na een rustige trip terug naar de stad, even bijgekomen op de kamer. Ik raad iedereen die drie of meer dagen naar Londen gaat zeker een dagje Oxford te doen een uurtje met de trein. Na mijn rust partij, vroeg Pim mij waar ik ging eten. Waarop ik zei, geen idee. Hij vroeg welke keuken ik wilde, en aan gezien ik graag Frans eet werd het Frans. Na wat zoeken kwam hij met: Pierre Victoire, 5, Dean Street. Na het tentje te hebben gevonden kan. Ik niet anders zeggen dan dat het goed gekozen was. Heerlijk gegeten. Onder het genot van een live pianist. Heb hem nog een compliment gegeven toen ik weg ging. Daarna nog een lange tijd met Biljana aan de telefoon zitten ouwehoeren was gezellig. Na het ophangen van het gesprek een bar opgezocht om nog een laatste drankje te doen van de avond. Ineens spraken twee Ierse mannen me aan, met de vraag of het gezellig was alleen. Waarop ik ja antwoordde. Hebben nog een half uurtje staan kletsen en zijn ieder weer onze eigen pad gaan volgen. Vreemd genoeg zijn de gesprekken met mensen, zoals ik bij dit gesprek met twee hetero mannen relaxter dan bij een homokroeg. Snap waarom vrouwen graag naar een homobar gaan, geen vleeskeuring. Denk dat ik me daarom sinds een tijdje al beter voel in een heterobar. Beter naar mijn zin en vaak leuke gesprekken. Ach alles veranderd in het leven zullen we maar zeggen. Nu elf uur en bezig met het einde te breien aan dit verhaal. Na deze nog twee te gaan enjoy.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.