Dag 18 – Cultuur opsnuiven in Londen.

door Ron

Lekker uitgeslapen, half negen hahahaha. Nou ja was ook wel best. Ik besloot om te beginnen met het British Museum. Tot mijn verbazing kon je gratis naar binnen, nou dat was dus even schrikken. Maar waar ik voor kwam was een tentoonstelling (Ancient lives new discoveries) van mummies die door de scanner zijn gegaan, daar is dan weer een animatie van gemaakt, zodat je het lichaam onder de doeken kan zien en eventuele sieraden etc. Was wel cool dat koste overigens wel tien pond maar de rest van het enorme museum was gratis. Wat ik erg leuk vond is dat de Rosetta stone ook in het museum staat. dat wist ik niet en liep er bij toeval langs. voor degene die niet weten wat die steen is. de Rosetta Stone is de sleutel tot het ontcijferen van hiërogliefen.

Daarna naar Regent’s Park gegaan was echt een heel fraai park, helaas was niet het hele park open vanwege één of ander evenement :(. Lunch gedaan, vervolgens naar de kamer gegaan om even te relaxen en uit te buiken. Maar jeetje Londen is wel duur. Wilde eerste naar Tower Bridge maar vijf pond voor de metro, belachelijk voor zo’n kort stuk. In verhouding Parijs 1.80 voor een kaartje. Anyway geen Tower Bridge probeer ook een beetje op de centen te letten. Maar wat zou ik dan gaan doen? Mijn keuze viel op het Grant Museum of Zoology. Eerste wat je ziet na binnenkomst is een pot gevuld met mollen op sterkwater, gezellige keuze 😀 ook weer gratis, is weer goed in combinatie met letten op de centen. Want om eerlijk te zijn heb ik geen clue wat ik heb gespendeerd. Maar goed heb nog geen faillissement geluiden uit Haarlem gehoord dus zal wel goed gaan. Ik was bij potten met mollen gebleven hahahaha. Nee zonder gekkigheid was een klein museum, wat denk ik onderdeel is van de universiteit die daar zit. Een hoop skeletten opgezette dieren en heelveel potten met dieren op sterkwater. Vond het toch wel een interessante ervaring.

Daarna had ik gewoon geen zin om iets te doen en ben naar de kamer gegaan. Denk dat ik zo langzamerhand steden moe begin te worden. Wijze les voor mij voor een volgende reis. Net zoals mijn man wijze lessen heeft getrokken uit zijn verblijf. Maar over een paar dagen ben ik weer lekker thuis. Het is zo langzamerhand mooi geweest. Heb nog wel Oxford in de planning voor morgen, daar heb ik dan wel weer enorm veel zin in. Misschien ligt Londen mij op de één of andere manier ook niet helemaal. Maar dan is er ineens dat punt, dat je weer opveert en naar buiten gaat. Lekker een paar drankjes in een gaybar gedronken, maar goed in de buurt van mijn kamer kan je daar dan ook bijna niet omheen. Dat heb ik dan natuurlijk weer. Komt er een half dronken gay op me af en vraagt een pond aan mij, ik zei nee. Na een tijdje ging hij eindelijk weg, maar net voordat hij echt wegliep, zei hij als je er vanavond nog bent kan ik je een leuke tijd bezorgen voor een kleine vergoeding. Waarop ik zei, i dont think so. Terwijl ik mijn braakneiging onderdrukte. Vond dat overigens ook een goed moment om maar eens op een terrasje van een restaurant te gaan zitten. Terwijl ik op mijn wortel-venkel soep zat te wachten keek ik vol verwondering naar een dronken man aan de overkant van de straat met een pizza doos in zijn handen. Na vele omzwervingen en ik al weer wachtend op mijn lamsvlees, liep hij uiteindelijk verder,weet alleen niet waar die pizzadoos nou ineens was gebleven. Na mijn heerlijke voor en hoofdgerecht. Mijzelf toch laten verleiden een cheescake met frambozen te nemen. Na de rekening, nog een drankje in de buurt gedaan, na mijn vele omzwervingen eindelijk een supermarkt gevonden. Eenmaal weer buiten zijn ik en mijn twee liter fles water naar de hut teruggekeerd. Buiten nog een peuk gerookt en de deur voor een vrouw open gehouden die met 500 kilo was naar buiten kwam.

Voor nu maar weer Au Revoir, Adios, bye en tot ziens.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.