Hyperventilatie in Parijs.

door Ron
Notre Dame, 1 dag in Parijs

Jeetje dag zestien, het gaat nu wel hard hoor. Maar mijn man weer zien is wel weer heel fijn. En mijn twee kleine draakjes. Rond een uur of negen een wandeling van 2.5 km gemaakt naar de Sacré-Cœur, klimmen en klauteren ;). Lekker een ontbijt in Monmatre gedaan en daarna met de metro naar de halte gegaan van de catacomben. Ik bedoel wat is er gezelliger om te doen in Parijs dan om in gangen onder Parijs te lopen gevuld met botten en schedels. Had er echt zin in, maar ja zoals dat gaat was ik niet de enige. De rij was belachelijk lang en totaal zonder beweging. Dus ja de afweging om twee uur in de rij te staan of door te lopen was snel gemaakt. Niet alleen de lange wachttijd, maar ik ben alleen wat als ik ineens vet nodig naar het toilet moet. Als ik dan de rij uit zou gaan nou ja dan sta je weer achteraan. Forget it. Er zijn minder legale manieren om in de gangen onder Parijs te komen die zich honderden kilometers uitstreken onder de stad. Maar ja dan moet je wel iemand kennen die iemand kent die weer vaag iemand kent.

Dus tja, door naar Parc Luxembourg. Heerlijk gewandeld en lekker in de zon gezeten. Helaas soms komt er aan iets goeds soms een einde, zoals nu. Uit het niets een fijne hyperventilatie aanval, gevolgd door een licht gevoel van stress. Hoewel het plan was om een lekker broodje bij de boulangerie te halen stond ik door deze toestand ineens met een dienblad van de Quinck in mijn handen gevuld met een hamburger, patat en een ijsje. Moest gewoon meteen iets eten, was niet al te helder op dat moment. Na het eten, door gewandeld naar de Notre-Dame en even gezeten voelde ik me daarna weer oké. Na ja soort van, nog even een paar dingen gedaan waaronder een bij een oud ziekenhuis naast de Notre-Dame de binnenplaats bekeken. Daarna toch maar terug gegaan naar het appartement. Voelde me helemaal niet zo goed, beetje last van mijn buik. Dat waarschijnlijk komt door de soep van gisteren, niet dat hij niet goed was, maar mijn buik is altijd van slag met iets van kokosmelk erin. Wat gelegen, geappt en gebeld. Daarna nog even geslapen. Aan het begin van de avond begon ik mij weer wat beter te voelen. Dus ben naar buiten gegaan, ergens wat gegeten, wat gewandeld en het puntje van de Eiffeltoren over de gebouwen heen gezien. Lekker weer terug gegaan aan het relaxen morgen om zeven uur op. Door naar Londen. Ach en weetje ben al zo vaak in Parijs geweest, zo dus ik heb niet veel gedaan Big Deal, Parijs gaat nergens heen het is slechts drie en een half uur van Amsterdam. Welterusten strakjes. Xxxxxx

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.