Dag 15 – Van Barcelona naar Parijs.

door Ron

Fit, nee ik was van alles vanmorgen maar niet fit. Desondanks liep ik om 8:30 naar de supermarkt, die pas om negen uur open bleek te gaan. Ergens even ontbeten om een paar minuten over negen met brood en beleg de supermarkt uit te komen. Daarna tot een uur of half twaalf niks gedaan. Moest om twaalf uur uitchecken, dus er zat niet veel anders op dan te gaan hangen op het station. Eenmaal in de trein was het heerlijk rustig, en zo bleef het de eerste twee uur. Uiteindelijk moest ik van plek wisselen want had een ticket van Barcelona tot Perpignan en een ticket Perpignan tot Parijs. Wel in dezelfde trein, eerst wagon 17 daarna wagon 18. Laat ik het zo zeggen op deze manier heb ik veertig euro kunnen besparen, makkelijk verdient. Op mijn nieuwe plek ging het nog een uur goed. Daarna in één keer bergafwaarts. Zo’n vier personenzitje in de trein. Verplicht de persoon voor je in beeld en iemand naast je. Hoewel de hiervoor genoemde twee nog wel gingen. De gozer tegenover mij jeetje wat kan ik me irriteren aan mensen die niet met hun mond dicht kunnen kauwen.

Liefst zou ik die kauwgum zo uit zijn mond hebben geslagen, wordt er namelijk nogal agressief van. Kan niet goed tegen het geluid van kauwende mensen. Lol. Mijn headset maar opgedaan en het volume omhoog. Zou natuurlijk nooit slaan. Iets aan die gozer creeps me out, geen idee waarom. Genoeg over hem. Best een lange treinrit zes en een half uur. Een half uurtje voordat we arriveerde ben ik mijn tas gaan pakken. Tot mijn verbazing was mijn slotje verdwenen, heel vreemd. Mij theorie was dat tassen niet vast mogen liggen en dat het personeel mijn tas heeft losgemaakt. Wie weet misschien wel bekeken. Ik zat niet in de buurt van mijn tas dus zeker weten doe ik het niet.

Eenmaal in de catacomben van Parijs oftewel de metro snel een kaartje gekocht 1.80 maar stomme automaat doet niet aan wisselgeld, dus 2 euro. Na een enkele halte met de veertien moest ik over op de zeven lange gangen door trap op trap af enzovoort. Na een minuut of twintig bij mijn halte, de woning vlot gevonden. Ze was er al en was dan ook snel binnen. Wat een leuk huis. Nu ik er ben slaapt zij bij haar vriendje. Hele aardige meid, woensdag komt ze de sleutel weer halen. Maar ze zei tenzij ik lui ben schuif hem dan onder de deur door. Nog wat tips gekregen over de buurt en een daarvan was een Vietnamese toko waar ze heerlijke soep hadden. Aangezien het al negen uur was geweest en dat om de hoek zat, een Vietnamese noedelsoep genomen was erg lekker, leek een beetje op Tom Kha Kai. Nog een rondje gelopen en nu terug in de woning, nog even de tas nagekeken, mist niks. Kopje thee en strakjes lekker slapen.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.