Dag 14 – Nog één dag Barcelona.

door Ron

Kwart voor zeven de wekker en om zeven uur op. Rustig opstarten, moet mijn tas nog inpakken. De afwas gedaan en een doekje over de tafel gehaald. Kwart voor negen stond ik klaar en keek nog eenmaal op mijn ticket, hmmm Valencia Nor. Ging er van uit dat het Station Noord betekende maar ja daar was ik niet aangekomen.Twijfel sloeg toe en besloot Eenmaal buiten toch maar een taxi te nemen. Dan zou ik in ieder geval snel op het station zijn. Ticket aan de chauffeur laten zien en we gingen. Eenmaal op het station was het dezelfde als bij aankomst. Aan de balie voor de zekerheid gevraagd, maar nee moest naar een station iets verder. De dame gaf aan dat het te lopen was een minuut of tien. Ach had nog een uur dus een stukje lopen was prima en de taxi hoewel hij mij niet precies op het goede station had gebracht, was maar zeven euro. Het standaard loop, hang, rook ritueel gedaan, na een klein uurtje de trein in. Niet zo’n fijne trein als heen en een stuk drukker, wat op zich prima is. Alleen ook warmer en daar hou ik dan weer niet van :). Meisje dat op mijn stoel lag wakker gemaakt en lekker op mijn raamplek gaan zitten, kan je nog wat hangen. We hebben niet gepraat maar desondanks hebben we elkaar gegroet toen we op het station stonden.

Het hotel was vlot gevonden en na even gewacht te hebben tot mijn kamer klaar was, naar boven toe. Anderhalf uur beetje televisie gekeken, om mijn laatste dag Barcelona te doen. Lekker op een terras gezeten, met de laatste Sangria’s van deze vakantie. Ik kon de stad natuurlijk niet verlaten zonder bij mijn favoriete tentje te gaan eten. Gek eigenlijk totaal vier dagen in Barcelona en nu al een vast restaurantje (Bodega Biarritz). Ben je een keer in de buurt zou zeggen ga langs. Alles was weer heerlijk, en fijn dat ze mij herkenden, ze wisten zelfs nog wat ik dronk. Even staan praten over de trip om daarna mijn favoriet te bestellen courgette met broccoli en geitenkaas (thuis komt broccoli niet op tafel, omdat als ik het koop er meestal extra eiwit bij wordt geleverd brrrrr). Heerlijk. Lekker gezeten en na gedag te hebben gezegd, vond ik het toch jammer dat ik hier in ieder geval niet snel terug zal komen. Ze boden nog aan mijn tas te bewaren als ik naar Parijs ga. Maar vanwege de praktische redenen maar niet gedaan :).

Mijn pad vervolgd terug naar het plein en nog een even lekker te zitten. Voor mij zat een familie al redelijk in de olie. Lekker zitten luisteren. Nadat ze erachter waren dat ik ook Nederlands was, stonden ze erop dat ik erbij kwam zitten, hoewel ik net had afgerekend en het wel goed vond zo met de drankjes. Mijzelf toch laten verleiden en ben erbij gaan zitten. Ach kan niet zeggen dat er veel zinnige gesprekken zijn gevoerd, maar was best gezellig. Tegen beter weten in een drankje genomen die ze aanboden, wilde ook niet onbeleefd zijn. Maar jeetje zoals verwacht duwde die mij over het randje van een prettige dronk naar als ik straks mijn ogen dicht doe ga ik de achtbaan in. Nadat ze weggingen moesten al vroeg vliegen, ben ik er ook meteen maar vandoor gegaan. Veilig in de kamer gearriveerd de schade in mijn portemonnee opgenomen (morgen rustig aan doen dus) op bed gaan liggen, mijzelf keurig bij Pim gemeld en na wat heen en weer gedraai in slaap gevallen. Daarom was het verslag dus vertraagt. 😀 Oh ja bijna vergeten recept voor mijn favoriete hapje nog gevraagd, verwacht niet dat ze het mailen geheim van de kok, maar wie weet.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.