Dag 13 – Laatste dag Valencia.

door Ron

Jeetje zou nog een gewoonte worden om voor de wekker wakker te worden. Mijzelf omhoog gewerkt en opgestaan. Niet echt zin, maar de wekker zou sowieso over tien minuten gaan. Inderdaad om half negen verstoord de wekker mijn dagdromen, uit met dat ding. Wederom vijftien min later om kwart voor negen gaat dat kreng weer. hoe moeilijk is het om ze allebei uit te zetten. Moeilijk blijkbaar. De dag begint met een cortado en een Pan con Tomate of hoe je het ook schrijft. Daarna aan de wandel, net als ik een foto wil nemen zegt mijn camera internal memory full. Verdomme, ja als ik het klepje van de geheugenkaart open zit er niks. Op de bank schiet er door mijn hoofd, na een min of zeven lopen ren ik naar boven en ga zitten. Nu ik er toch was misschien even snel een Airbnb in Londen zoeken. Hmmmm ik weet het niet wellicht Oxford. Oh ja het kaartje snel gevonden en weer terug naar de foto locatie. Klik, was nou ook weer niet zo bijzonder, aan het park in de rivierbedding ligt nog een park, dat was mijn doel voor dat moment. Maar boven mij klonk het geluid van onweer al. Niet lang in het park gebleven, ondanks de mooie uitvoering ervan. Het wordt de eerste Tapas van vandaag, vlakbij volgens het boekje. Even zoeken terwijl ik door het gerommel boven mij onrustig doorliep. Natuurlijk gevonden en mijn mini lunch tot me genomen.

Het volgende was het zeeaquarium. Na een pittige wandeling en een mislukte Geotag eindelijk gearriveerd. Vol goede moed naar de kassa gelopen klaar om te betalen. Jeetje was dertig Euro maakt niet uit wat Sanne zegt. Belachelijk zoveel geld voor iets waar ik hoogstwaarschijnlijk weer binnen een uur buiten sta, so never mind. Maar toen, wat te doen? Ondertussen wel honger gekregen liep al tegen twee uur. Ach ja, je bent Tapastour verslaafd of niet. Boekje open geklapt Google maps geopend, 600 meter van mij af was er een locatie. Via een ruime omweg om nog wat dingen te bekijken erheen gegaan. Behoorlijk royaal twee redelijke stukken vis, een ander bordje met iets dessertachtigs erop (is dat eigenlijk wel een woord?) in ieder geval goed gesmaakt.

Nu tijd om terug te keren naar het appartement, maar mijn God mijn voeten waren er al klaar meer zodra ik opstond. Niet veel keuze, nou ja de bus maar geen zin om het uit te zoeken dus hup 1-2-3 gaan met die banaan. Vlak voordat ik er bijna was nog even een slof sigaretten halen, scheelt toch een euro per pakje. Met de deur inzicht zwik ik door mijn enkel, klap op de grond. Mijn hele gewicht gedempt door mijn linkerpols in de hoop mijn camera te sparen, desondanks hij de grond raakte lijkt het erop dat er geen schade is, ook niet getest to be honest. Daarna langs de supermarkt, zodat ik morgen broodjes kan maken :). De wandelroute afgesloten met relaxen in het appartement.

Met de avond in aantocht, tijd om mijzelf klaar te stomen voor de laatste Tapastour van deze trip. Van nummer één naar nummer twee, daarna door naar drie. Het weer begon weer tegen te sputteren, donkere wolken schoven de stad weer in. Na even zoeken naar nummer drie gevonden vlak om een hoekje. Er zaten twee mensen op het terrasje buiten, na even omhoog gekeken te hebben besloot ik toch binnen te gaan zitten. Nadat ik mijn Tapas kreeg volgde het stel samen met hun baby al snel mijn voorbeeld. Moet zegen dat ze een goede timing hadden, deze Nederlanders. Vlak na hun binnenkomst ging het weer los. Vergezeld door onweer en regen liep dame naar de bar. Waarop ik zei dat de hamkroketjes lekker waren. Ze volgde mijn advies en zei dat ze me eraan zou houden. Waarop ik zei ze zijn echt lekker of ik heb geen smaak kan ook. Na even met elkaar gepraat te hebben. Gingen we tijdelijk weer ons eigen weg. De regen buiten werd nog wat heftiger, gevolgd door flitsen en enkele klappen. We kregen tegelijk onze kroketten, die van mij waren goed en die van hun bevroren :D. Alsof de duivel er mee speelt, aangezien ik had gezegd dat ze lekker waren. Ging pas goed bij batch nummer drie. Dat was zo ongeveer ook het moment dat ik mij bij hun voegde en we super gezellig aan de praat raakte, over hun, over mij en over Pim. Ja schat soms ga je ook over de tong. Hoewel zij braaf aan de tonic zat en ik al wat biertjes op had, gingen we goed door. Gelukkig dronk Roy (als ik het goed heb onthouden) lekker mee. Wat grappig dat ze ook uit Amsterdam kwamen en nog wel aan de nieuwendijk nou ja zijstraatje, wereld is klein. Helaas mooie blonde gezellige dame ben je naam kwijt, maar je man hoef ik geen compliment meer te geven. Ja hij is leuk. (in het geval jullie het lezen) plus dat wisten jullie al aangezien jij het aan mij vroeg, en hij ineens alsof hij wist dat het over hem ging achter me stond. (of ging dat ergens anders over :D) Super gezelligwas het in ieder geval, misschien tot ziens.

De baby moest echt eten en naar bed, Dus hij ging de rekening betalen en ze gingen vervolgens verder met hun eigen weg. Meteen ging ik voor mijn rekening, maar de man achter de bar wees door het raam naar het stel, zo ongelooflijk lief van jullie. Ik wens jullie en jullie kindje het beste. Uiteraard was het ook voor mij tijd om te vertrekken. De trein gaat weer om tien uur. Zo gezegd zo gedaan maar nee, een hardloop ding in de stad die mijn weg naar huis blokkeerde. Dus vanwege de overmacht maar even een drankje gedaan. Helaas voor mij bleven de mooie Spaanse mannen voorbij denderen. Even goed gekeken en tussen de renners door de weg over gerend. Vlak bij mijn appartement zaten twee mensen op de stoep ze vroegen niet om geld, maar je voelde gewoon dat ze het wel konden gebruiken. In de eerste instantie liep ik voorbij, maar een paar meter later twee euro gepakt terug gelopen en gegeven. Hij was erg dankbaar. zei lag te slapen. Er waren vele voor hem die allemaal vroegen en die kregen niks. Hij vroeg niks en kreeg spontaan. Ik denk dat er op wat voor vreemde manier een soort van klik was waardoor ik hem wel gaf. Ik kan nu met een goed gevoel gaan slapen en hoop voor betere tijden voor hun. Welterusten. P.S. weer iemand met een kaartje voor blote borsten, het is tijd dat ik Spanje verlaat via Barcelona.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.