Dag 5 – Barcelona, roltrappen op de weg.

door Ron

Niet heel goed geslapen, een beetje wazig wakker geworden. Eenmaal gedoucht weer helemaal op en top. Het eerste op het programma was park Güell . De weg heen was wel grappig, roltrappen omhoog in het midden van de weg. Halverwege nog een stuk moeten klimmen maar met roltrappen weer in het zicht weet je dat je het laatste stuk omhoog kunt bijkomen. Kwam eerst in een normaal park uit even gevraagd waar ik heen moest en weer afgedaald naar de ingang. Met mijn ticket op de telefoon kon ik zo doorlopen. Gelukkig was het nog niet erg druk maar goed was ook nog redelijk vroeg. Kwart over negen. Erg mooi park zeker een aanrader, gewoon lekker om relaxed rond te lopen zonder haast en alles in je op te nemen of lekker op een bankje te zitten.

Daarna naar een voormalig ziekenhuis gegaan. Duurde even voordat ik de ingang had gevonden, kwam eerst uit bij het nieuwe ziekenhuis met dezelfde naam dus had even een huh, wat huh momentje. Blokje om gelopen en vanzelf bij de ingang uitgekomen. Snap wel dat dit Hospital de Sant Pau op de Unesco erfgoedlijst staat. Wederom lekker rustig, terwijl de stad normaal gesproken overal waar ik loop uit zijn voegen barst. Lekker rondgewandeld foto’s gemaakt, een foto expositie over honger in de wereld bekeken. Was dus ook nog een beetje leerzaam, en stof om over te denken als ik vanavond waarschijnlijk een tapa teveel eet.

Daarna naar de Sagra Familia gelopen en vlak bij een cheeseburger gegeten. De rekening was verrassend en hilarisch het was slechts €106.30 koopje zeg ik. Was in werkelijkheid dertien euro. Eenmaal terug op de kamer mijzelf even opgefrist om mijn pad te vervolgen naar Kasteel van Montjuic. Helaas kon ik de bus die mij er naar toe zou brengen niet vinden en besloot te gaan lopen. Na eenmaal de eerste grote klim gemaakt te hebben, ben ik gaan zitten bij een restaurantje met het meest geweldige uitzicht over de stad. Maar aan alle rust komt een einde en ben dapper doorgelopen naar het fort/kasteel boven aan de berg, de wandeling was qua omgeving geen straf. Het naar boven klimmen viel me eenmaal boven alles mee, 180 meter omhoog was het totaal. Mijn kuiten hebben het dagelijks zwaar te verduren met mij :). Zoals ik al zei er gaat een bus, dus als je niet van lopen houdt informeer even goed en neem de bus. Maar het is zeker de moeite waard alleen al voor het uitzicht. Naar beneden was appeltje eitje in vergelijking.

Metro genomen, paspoort en interrailpas opgehaald en met de metro door naar het station. Leek mij handiger om de trein de trein naar Alicante alvast te reserveren. Gelukkig kon ik een ticket boeken op de gewenste tijd, en dat koste mij een vermogen van 6 euro en 50 cent. Na het omkleden lekker gaan eten bij hetzelfde tentje als gisteren, was weer heerlijk. Nu zit ik aan de Sangria dit verslag te tikken, hoef ik het vanavond alleen maar op de kamer af te ronden en te uploaden. Deze dag ondanks de wazige ontwaking was geweldig. Voor nu oogjes dicht en snaveltje toe :p oh ja en nog één ding één Sangria werden er twee en nummer drie stond er ineens ook.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.