Avocado smoothie met kiwi en spinazie

door Ron
Avocado smoothie met kiwi en spinazie

Wij drinken eigenlijk heel regelmatig smoothies als ontbijt. Moet wel toegeven dat het voornamelijk simpele smoothies zijn met één soort fruit erin. Vond het nu weleens tijd worden om eens wat anders te doen. Aangezien we beiden gek zijn op avocado’s dacht ik laten we eens een keer voor een Avocado smoothie gaan. Maar alleen avocado en yoghurt leek mij toch wat saai. Na wat overwegingen heb ik daarom kiwi en spinazie toegevoegd. Om de darmen actief te houden ook nog gebroken lijnzaad toegevoegd. Op hoop van zegen alles geblenderd. Het resultaat mocht er zijn en zo zaten wij aan een heerlijke gezonde smoothie. Vol met vitamines en mineralen, die ik ook wel kon gebruiken aangezien ik nog steeds wat ziekjes ben. Hopelijk genieten jullie net zo van dit heerlijke ontbijt drankje zoals wij hebben gedaan. Ik heb overigens halfvolle yoghurt gebruikt maar je kunt die natuurlijk ook vervangen voor volle of magere yoghurt.


Avocado smoothie met kiwi en spinazie

  Aantal : 2        Voorbereidingstijd: 5 minuten         Kooktijd: 3 minuten
 

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 2 kiwi’s
  • 2 handen spinazie
  • 400 ml halfvolle yoghurt
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • water

Avocado smoothie met kiwi en spinazie:

Maak de kiwi’s schoon en snij deze in stukjes. Halveer de avocado en verwijder schil en pit, snijdt deze wederom in stukjes. Meet de yoghurt af. Giet de yoghurt in de blender en voeg twee handen spinazie toe. Doe de kiwi en avocado erbij. Als laatste voeg je het gebroken lijnzaad toe. Blender totdat het een mooi glad geheel is. Voeg vervolgens water toe om de gewenste dikte te krijgen. Blender alles nogmaals.

Geniet van je gezonde vitamine en mineralen rijke ontbijt.


Avocado smoothie met kiwi en spinazie


 

Probeer ook eens:

Of liever een steviger ontbijt?

 

Benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het mij weten in de reacties en/of deel dit recept met je vrienden en familie.

 

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.