3x Yoghurtijs, heerlijk verfrissend op een warme dag.

door Ron
3x Yoghurtijs, heerlijk verfrissend op een warme dag

Also available in: English

Wat is er nou heerlijker dan om op een warme zomerdag een fruitig yoghurtijsje te eten. Laten we eerlijk zijn zelfs op een koude winterdag lekker warm binnen opgekruld op de bank is dat natuurlijk ook heerlijk. Daarom heb ik vandaag drie soorten yoghurtijs die ik met jullie wil delen. Alle drie de varianten zijn heel snel te maken en de enige tijd die je echt kwijt bent is het wachten totdat het iets meer is opgestijfd in de vriezer. Tenzij je natuurlijk een ijsmachine hebt dan geniet je zeker een stuk sneller.
 

yoghurtijs met bramen en zwarte peper

Nu denk je misschien bramen en yoghurt dat klinkt goed, maar waarom zou je er zwarte peper in doen? De reden dat ik er zwarte peper in heb gedaan is omdat ik ooit eens zwarte peper ijs heb gegeten en ik vond dat heel erg lekker. Aangezien ik deze al wilde maken met bramen maar er nog een extra ingrediënt in wilde besloot ik zwarte peper te gebruiken. Het is romig, lichtzoet en je voelt een licht pittige tinteling op je tong van de zwarte peper. Heerlijk!

Wil je het een keer proberen dan vind je het recept hier:  yoghurtijs met bramen en zwarte peper

 

Yoghurtijs met blauwe bessen en walnoten

Deze is natuurlijk niet zo spannend als ijs met zwarte peper maar niet minder lekker. Lekker zomers met de blauwe bessen en een kleine bite in het ijs door de stukjes walnoot. Zelf vind ik het lekker als het ijs ongeveer zo dik is als softijs. Zeker omdat je er dan vlak voordat je het gaat eten nog wat verse blauwe bessen doorheen kunt roeren. Ter decoratie wat walnootstukjes erover. Het ijs zelf is fris van smaak en heerlijk verkoelend op een warme dag.

Het recept vind je hier:  yoghurtijs met blauwe bessen en walnoten

 

Yoghurtijs virgin Piña colada

Yoghurtijs Piña colada

Oh Piña colada is zo ontzettend lekker vooral de non virgin natuurlijk 😉 maar in mijn ijs wilde ik geen drank. Mijn man is gek op dit drankje.  We hebben tevens super leuke herinneringen aan een voetbalwedstrijd tijdens het wereldkampioenschap in 2006. Nederland tegen Servië en Montenegro keken wij in een super klein kroegje in Venetië. Heb wel even opgezocht tegen wie het was, dat wist ik namelijk echt niet meer, aangezien het op 11 juni 2006 was. Tijdens de wedstrijd vloeide de Piña colada rijkelijk. Daar kwam de inspiratie voor dit ijsje dus vandaan.

Ook gek op Piña colada, het recept vind je hier: Yoghurtijs virgin Piña colada

 

Ben benieuwd welke je het lekkerste lijkt? Laat het mij hieronder weten. Misschien leuk om deze yoghurtijs recepten met je vrienden en familie te delen.

 

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.